Shtatë vjet Brainster! 7 histori suksesi nga komuniteti Brainster!

Brainster festoi ditëlindjen e saj të 7-të vitin e kaluar. Studentët janë arsyeja pse ne ekzistojmë, prandaj e gjithë vëmendja jonë u drejtohet atyre. Ne kujdesemi shumë për ta dhe jemi të lumtur të dëgjojmë se kemi arritur ta bëjmë këtë aventurë përvojën e tyre më të mirë.

Çdo histori suksesi që kemi botuar për studentët tanë aktualë ose për një nga komuniteti alumni përmban disa fjalë kyçe: dëshirë, mësim, punë, investim, guxim, ndryshim, përkushtim…

Kjo nuk është një rastësi, sepse të jesh student i akademive Brainster, do të  thotë të kesh shumë vullnet për të mësuar, për të ndryshuar, dëshirë për të përparuar dhe për të qenë sa më i përkushtuar ndaj përparimit në karrierë dhe për të fituar aftësi që do të hapin shumë dyer të reja.

Lexoni disa nga deklaratat e studentëve tanë të kënaqur të cilëve u kemi arritur t’i bëjmë të mësuarit një sfidë dhe zhvillimin e karrierës një udhëtim të paharrueshëm.

 

  • Brainster ndryshon jetën e përditshme

Karla Bikov u diplomua në Akademinë e Muzikës në Universitetin Goce Delçev – Shtip.  Dëshira për të mësuar aftësi të reja dhe për të vendosur një sfidë intelektuale krejt tjetër e solli atë në Brainster dhe ndryshoi krejtësisht jetën e përditshme.

“Akademia e Programimit Full-Stack kërkon angazhim dhe përgjegjshmëri serioze, qoftë me synimin për të ndryshuar plotësisht profesionin apo për të dashur të zgjerojë njohuritë dhe të fitojë një aftësi të re. Unë rekomandoj patjetër që kushdo që dëshiron të investojë në arsimin e tij dhe të ndërtojë një karrierë të re ose të përmirësohet në vetvete, nëse tashmë është duke u marrë me të. Do të rekomandoja veçanërisht akademinë të rinjve që ende janë në shkollë të mesme ose studentët, sepse arsimi jo-formal ka një qasje dhe koncept që do të funksiononte patjetër pozitivisht dhe inkurajues për ta,” na tha Karla.

“Akademia e Data Science më ktheu në vitet kur isha studente,” thotë studentja jonë Aleksandra Todorovska. Ajo na tha se mendimi për të qenë përsëri student ishte i parashikueshëm. 

“Pikërisht, tani më duhet të organizoj me kujdes ditën, përveç të gjitha detyrimeve të punës dhe me vetë ligjëratat. Për të kuptuar dhe zgjidhur më mirë disa nga problemet që kam me materialet aktuale që kemi janë ligjëratat e regjistruara, materialet shtesë, vetë ndihma e intruktorëve. E gjithë kjo ndikon pozitivisht në fund të ditës,” thotë Aleksandra.

 

  • Mundësi punësimi tek partnerët tanë

Valeria Atanasovska është studente alumni e Akademisë së Graphic Design, e cila tregoi rezultate të shkëlqyera gjatë ligjëratave dhe nuk e humbi mundësinë për të marrë pjesë në projekte të vërteta dhe hackathons. Pas përfundimit të Akademisë, Valeria filloi praktikën në kompaninë japoneze Writerity, dhe aktualisht punon si Motion Designer në agjencinë ndërkombëtare digjitale DEPT.

“Dëshira për të gjetur veten dhe për të bërë atë që do të më përmbushë pati ndikimin më të madh në vendimin për t’u regjistruar në Akademinë e Dizajnit Grafik. Që nga ora e parë, e dija se nuk kisha gabuar. Mund t’i përshkruaj leksionet e Brainster si një shoqëri të madhe virtuale dhe të mësuarit në mënyra argëtuese.  Një vit pas përfundimit të Akademisë, punoj për marka botërore si Amazon, Spotify, Ralph Lauren,” tha Valeria.

Ilinka Stojkova është studente e Akademisë sonë të Burimeve Njerëzore. Ajo është një psikologe e diplomuar nga Fakulteti i Filozofisë në Shkup. Tani jeton dhe punon në Mynih të Gjermanisë dhe përvoja e saj profesionale deri tani është në fushën e psikologjisë së fëmijëve dhe të të rinjve, por dëshira për burime njerëzore lindi gjatë ditëve studentore.

“Gjeta një lehtësim të madh në mësimin hibrid në programin e Brainster, gjë që më dha një fleksibilitet të madh dhe përfundimisht më lejoi të mësoja dhe të ndiqja plotësisht klasat pavarësisht distancës dhe detyrimeve të tjera të punës dhe private. E gjithë kjo ishte një bazë e mirë për mua që të isha në gjendje të filloja dhe të punoja në fushën dhe teorinë master paralelisht dhe në praktikë,” tha Ilinka.

Vladimir Kostovski, i cili është biolog me profesion, është gjithashtu i kënaqur me programet arsimore dhe mëson Akademinë e Menaxhimit të Projekteve dhe Produkteve. Ja se çfarë ndau në lidhje me aventurën e tij në Brainster:

“Akademia e Menaxhimit të Projekteve dhe Produkteve ofron një teori të pasur, por ajo që është edhe më e rëndësishme është se nëpërmjet asaj fiton eskperiencë të jashtëzakonshme, kryesisht për shkak të punës së një numri të madh detyrash dhe case studies. Projektet janë rreth nesh dhe unë rekomandoj që kushdo që dëshiron të hyjë në sekretet se si duhet me sukses te mexhaohet me projektet dhe kështu të zgjerojnë njohuritë e tyre në këtë fushë,” thotë Vladimiri.

 

  • Regjistrimet janë duke u zhvilluar, ende nuk është vonë për ndryshime

Borçe Gaidov është një student alumni nga Akademia e Software Testing, i cili ishte pjesë e ekipit fitues të Hackathon-it që punonte për projektin Brainsterpreners. Ai tregoi performancë të shkëlqyer gjatë leksioneve dhe angazhimi i tij rezultoi në një punë të re në kompaninë Letoneze të softuerit TestDevLab si Junior Software Tester.

“Puna në projekte reale është pjesa më e mirë e të gjithë Akademisë së Software Testing. Akademia bën një punë të shkëlqyer për të kapur ato momente të punës në ekip në projektet reale që do t’i takoni në vendin e punës. Ajo përfundimisht përmbushi dhe tejkaloi pritjet e mia. Mentorët dhe të gjithë të përfshirët në Akademi e bënë punën e tyre në detajin më të mirë, ishin plotësisht të angazhuar për të na përcjellë njohuritë që kanë, në mënyrë që të jemi gati për sfidat që na presin”, thotë Borçe.

Simona Djosheva është një studente alumni e Akademisë së UX/UI Design e cila vendosi të përmirësojë aftësitë e saj në fushën e dizajnit UX/UI dhe filloi të punojë në Rething si një dizajnere UX/UI.

“Puna në industrinë e IT nënkupton mësimin e vazhdueshëm të mjeteve, prirjeve dhe teknologjive të reja. Është e rëndësishme të fillohet dhe përmirësimi bëhet një pjesë e natyrshme e detyrimeve të punës.   Unë do të rekomandoja akademinë Brainster për UX/UI Design, për shkak të strukturës së mirë të programit që kam vënë re tashmë, mentorëve të shkëlqyer dhe ekipit të suksesit të studentëve që është këtu për të gjitha hapat që lidhen me punësimin dhe pasi akademia të përfundojë,” na tha Simona.

 

Nëse po mendoni të hidhni hapin e parë drejt nisjes së një karriere të re ose dëshironi të përmirësoni aftësitë tuaja digjitale, nuk ka kohë më të mirë se tani!

Prandaj, shfrytëzojeni rastin të studioni nën mentorimin e profesionistëve, një program intensiv dhe punoni në projekte reale që do të hyjnë në portofolin tuaj!

Regjistrimet në Akademinë e Programimit Front-End po vazhdojnë! Interesi është shumë i madh, dhe numri i vendeve të lira është i kufizuar, kështu që rezervoni në kohë.

 

Related Stories For You

Trending Stories që mund të ju interesojnë

Bursat Brainster - Aplikimet mbyllen më 30 Nëntor 2023, vetëm 1 vend i lirë!