Edita Mela është një ish-studente e Brainster. Ne e pamë Editën sërish në Brainster Job Fair, por kësaj here në rolin e themelueses dhe drejtoreshës ekzekutive të Sphise, një nga mbi 50 kompanitë partnere që morën pjesë në këtë aktivitet.

Historia e suksesshme e Melës, nga një studente e Brainster-it në CEO e një kompanie outsourcing, na frymëzoi që t’i parashtrojmë disa pyetje për zhvillimin e saj të karrierës dhe përvojën në Akademi. Sigurisht, e pyetëm edhe për përshtypjet e saj nga panairi i punës dhe si ishte takimi me brezin e ri të studentëve, dhe përgjigja e saj ishte: “Brainster ka bërë një punë të shkëlqyer me studentët duke u mundësuar atyre marrjen e njohurive dhe aftësive të nevojshme.”

Aftësitë e reja të fituara në Akademi, Mela i përdor sot me sukses si lidere e kompanisë së saj. Sphise ofron shërbime për lidhjen e kompanive me stafin e duhur duke përdorur një bazë të fuqisë punëtore globale. Shtrirja e kontakteve nga bota e biznesit është një nga faktorët kyç për profesionin e saj. Studimi në Akademinë e Brainster, si dhe aktivitetet shtesë të organizuara nga Brainster gjatë studimeve, e ndihmojnë në procesin e networkut.

Biseda me Melën është inspiruese dhe motivuese. Ajo ndan pa rezerva këshilla praktike për të rinjtë e talentuar, por edhe për ata studentë që duan të bëjnë një transformim në karrierën e tyre.

 

 

Përshëndetje Edita, a mund të ndash disa fjalë për zhvillimin e karrierës tënde?

Karriera ime filloi me një bazë të fortë në arsim. U përkushtova në studime ku fitova njohuritë dhe aftësitë themelore, duke vendosur themelin për fillimet e mia profesionale. Në fillim të karrierës sime, kam pasur role të ndryshme të cilat ishin kyçe për formësimin e karrierës sime. Këto pozicione, pavarësisht nëse ishin fillestare apo të avancuara, më mundësuan të fitoj përvojë praktike dhe njohuri për industrinë.

Çdo pozicion, pavarësisht nëse ishte i madh apo i vogël, luajti një rol të rëndësishëm në ndërtimin e aftësive të mia dhe thellimin e kuptimit për mënyrën se si funksionon industria. Këto përvoja formuese më mësuan rëndësinë e punës së palodhur, përshtatshmërisë dhe përmirësimit të vazhdueshëm.

 

Si të ndihmoi Akademia e Brainster-it në rolin tënd të sotëm si lidere dhe themeluese e Sphise?

Akademia në Brainster ishte kyçe për zhvillimin tim si lidere dhe themeluese e Sphise. Programi i gjithanshëm më pajisi me njohuri të avancuara në menaxhimin e projekteve dhe produkteve, duke më pajisur me aftësi për menaxhimin efikas të projekteve komplekse. Qasja praktike dhe aplikimet reale të kursit më ndihmuan të përmirësoj aftësitë e mia strategjike dhe aftësitë për zgjidhjen e problemeve.

Përveç kësaj, theksi i Akademisë në lidership dhe punë në ekip më mësoi si të ndërtoj dhe menaxhoj një ekip koheziv, duke inkurajuar një mjedis pune bashkëpunues dhe produktiv. Mundësitë e networkut në Brainster më lejuan të lidhem me profesionistë me mendime të ngjashme dhe mentorë që më ofruan udhëzime dhe mbështetje të vlefshme.

Në përgjithësi, trajnimi në Akademi ishte themeli në formësimin e stilit tim të lidershipit dhe mundësimin e rritjes dhe zhvillimit të suksesshëm të Sphise.

 

Si ishte kalimi nga punët freelance në lider dhe themeluese e një kompanie outsourcing? Çfarë ishte kyçe në këtë tranzicion?

Kalimi nga freelance në themelimin e një kompanie outsourcing ishte sfidues dhe shpërblyes. Kërkonte një ndryshim të mënyrës së të menduarit nga puna e pavarur në të menduarit strategjik për zhvillimin e biznesit dhe lidershipin. Ndërtimi dhe menaxhimi i një ekipi të kualifikuar ishte kyç, po ashtu si krijimi i një mjedisi bashkëpunues dhe harmonizimi i të gjithëve me misionin e kompanisë.

Zhvillimi i marrëdhënieve afatgjata me klientët u bë prioritet, duke përfshirë një kuptim më të thellë të nevojave të tyre të biznesit dhe ofrimin e zgjidhjeve të personalizuara. Planifikimi financiar u bë më i ndërlikuar, duke kërkuar buxhetim, parashikim dhe menaxhim të fluksit të parasë. Formulimi i një vizioni strategjik për rritje dhe qëndrueshmëri ishte thelbësor, duke përfshirë hulumtimin e tregut dhe inovacionin e vazhdueshëm për të mbetur konkurrues.

Zhvillimi personal luajti një rol të rëndësishëm, pasi përmirësimi i aftësive të lidershipit dhe mësimi për menaxhimin e biznesit ishin jetike për të naviguar përmes sfidave të drejtimit të një kompanie. Ky kalim kërkonte përqafimin e përgjegjësive të reja, mësimin e vazhdueshëm dhe mbështetjen nga një ekip i përkushtuar dhe një vizion i qartë për të ardhmen.

 

A mund të na thuash më shumë për motivimet prapa vendimit tënd për të hapur një kompani outsourcing? Cilat ishin faktorët kyç që more këtë vendim?

Vendimi për të hapur një kompani outsourcing erdhi nga disa faktorë kyç që përputheshin me përvojat e mia profesionale dhe vizionin për të ardhmen. Së pari dhe më kryesorja, identifikova një kërkesë të madhe në treg për talente globale të kualifikuara dhe zgjidhje efikase outsourcing. Shumë kompani, veçanërisht në industrinë e teknologjisë, përballeshin me vështirësi në gjetjen e talenteve të duhura për të përmbushur nevojat e tyre.

Një moment tjetër kyç ishte dëshira për të krijuar një kulturë kompanie të bazuar në kreativitet, bashkëpunim dhe respekt të ndërsjellë. Doja të ndërtoja një biznes që jo vetëm lidh kompanitë me talente të shkëlqyera, por gjithashtu ofron një mjedis mbështetës dhe fuqizues për punonjësit.

Nga përvoja ime personale në kompani të ndryshme, shpesh ishte një sfidë të gjeja mbështetjen dhe mjedisin e duhur për të përparuar. Mikromenaxhimi shpesh kufizonte aftësitë dhe kreativitetin tim. Kjo më motivoi të krijoja një kompani ku brezi i ri mund të punojë për kompani kryesore në SHBA duke shijuar një mjedis fleksibël pa mikromenaxhim. Në Sphise, gjithçka është ndërtuar mbi besimin dhe bashkëpunimin. Ne e vlerësojmë secilin individ për aftësitë, dallimet dhe kontributet unike që sjellin në kompaninë tonë. Qëllimi ynë është të krijojmë një vend pune ku secili ndjehet i vlerësuar dhe i fuqizuar për të arritur më të mirën e tij.

 

Sipas teje, me çfarë sfidash përballen më së shumti të rinjtë kur fillojnë karrierat e tyre?

Të rinjtë profesionistë, kur fillojnë karrierat e tyre, përballen me një sërë sfidash. Së pari dhe më kryesore është çështja e përvojës. Pavarësisht arritjeve të tyre akademike, shpesh ndjejnë se u mungojnë njohuritë praktike që kërkojnë punëdhënësit, duke i lënë të papërgatitur për të naviguar kompleksitetin e botës profesionale. Ky hendek midis teorisë dhe praktikës mund të jetë dekurajues, pasi përpiqen të kapërcejnë hendekun midis mësimeve në klasë dhe kërkesave të vendit të punës.

Networku përbën një tjetër sfidë të rëndësishme. Ndërtimi i një rrjeti të kontakteve profesionale është thelbësor për përparimin, por shumë prej tyre ndjehen pa lidhjet e nevojshme për të hapur dyert për mundësi. Vendosja e marrëdhënieve domethënëse në industri është thelbësore për qasjen në pozicione pune, marrjen e rekomandimeve dhe fitimin e njohurive të vlefshme për rrugët e karrierës. Pavarësisht këtyre pengesave, navigimi përmes fazave të hershme të rrugëtimit të karrierës mund të jetë një periudhë rritjeje dhe vetëzbulimi.

 

A ke ndonjë këshillë për ata që duan të bëjnë një transformim në tregun konkurrues?

Nëse dëshironi të bëni një transformim në tregun konkurrues, filloni me përkushtimin ndaj mësimit të vazhdueshëm për të mbetur të përditësuar me trendet dhe teknologjitë më të fundit. Duhet të përqafoni inovacionin dhe të inkurajoni një kulturë të kreativitetit – ka shumë mjete të reja që mund t’i përdorni për të rritur efikasitetin dhe për të gjeneruar ide të reja.

Networku është një element tjetër – kurrë mos e nënvlerësoni fuqinë e tij – ndihmon për të marrë perspektiva të reja dhe mundësi. Gjithashtu, është e nevojshme të kryeni një hulumtim të thellë të tregut për të identifikuar boshllëqet dhe për të përshtatur strategjitë tuaja në mënyrë efektive, për të zhvilluar një markë unike që rezonon me audiencën tuaj.

Duhet të jeni të gatshëm dhe të përshtateni shpejt, të kërkoni rregullisht komente dhe të updetoni idetë dhe strategjitë tuaja në përputhje me rrethanat për të përmirësuar dhe përmirësuar zgjidhjet tuaja.

 

 

Sphise ishte një nga kompanitë partnere që morën pjesë në Brainster Job Fair. Si të dukej ngjarja si një ish-studente e Brainster-it që tani ofron mundësi për talentet e reja?

Si një ish-studente e Brainster-it, prania në Job Fair si përfaqësuese e Sphise.com ishte një përvojë jashtëzakonisht shpërblyese. Aktiviteti ishte i mirë-organizuar, plot energji dhe e mbushur me individë të talentuar që dëshirojnë të fillojnë ose avancojnë në karrierat e tyre.

Atmosfera në panair ishte e mrekullueshme. Më bëri përshtypje cilësia e talentit të pranishëm në panair. Brainster kishte bërë një punë të shkëlqyer në pajisjen e studentëve të tij me aftësi relevante. Ishte frymëzuese të shohësh kaq shumë individë të motivuar dhe të aftë që janë të gatshëm të lënë gjurmë në botën profesionale.

Pjesëmarrja në Brainster Job Fair si studente dhe tani si përfaqësuese që ofron mundësi ishte një moment i paharrueshëm. Kjo theksonte rëndësinë e komunitetit dhe rëndësinë e kthimit duke ndihmuar gjeneratën e ardhshme të profesionistëve të gjejnë rrugën e tyre.

 

Aplikoni tani për të fituar një kupon prej 1000€ dhe bëhuni studentë në Akademinë tonë të programimit Front-End dhe Akademinë e Graphic Design

Trending Stories që mund të ju interesojnë