Pse kodimi është aftësia më e rëndësishme e punës

Kërkesa për staf me aftësi për kodim është rritur shumë. Prandaj, ne ju kemi dhënë disa arsye të mira pse kodimi do të jetë një nga aftësitë më të rëndësishme të punës në të ardhmen.

Nuk ka pothuajse asnjë vend ku revolucioni teknik nuk ka influencuar çdo pjesë të shoqërisë. Si kurrë më parë, ne tani mbështetemi në sistemet kompjuterike, kryesisht për të nxitur rritjen e industrisë sonë.

Dhe jo vetëm kaq, ushqimi ynë, transporti, monedha, arsimi, kujdesi shëndetësor, është e gjitha e varur nga teknologjia e informacionit. Prandaj, nuk është çudi që kërkesa për punëtorë me aftësi kodimi është rritur. Sepse, në fund të fundit, çdo sistem kompjuterik është po aq i mirë sa kodi i programimit që lëviz. Kjo është arsyeja pse aftësitë e kodimit vlerësohen kaq shumë dhe arsimi në këtë sferë kërkohet gjithnjë e më shumë.

Megjithatë, fitimi i aftësive për kodim është një sfidë e vërtetë për çdo person që dëshiron një karrierë në këtë fushë. Ju kemi përgatitur arsye të shkëlqyera pse kodimi ende është një nga aftësitë më të rëndësishme pune dhe pse kërkesa për këtë të dhënë do të jetë e çmuar për një kohë të gjatë.

 

Këto janë vetëm disa arsyet pse duhet të zgjidhni kodimin:

 

Aftësitë për kodim u japin mundësi për një karrierë më të mirë.

Mësimi i kodimit është shumë i dobishëm për shoqërinë, por është edhe më i mirë për ju. Rritja e kërkesës për aftësi të kodimit ka sjellë rritje të pagave, zvogëlim të papunësisë dhe mundësi të emocionueshme në këtë sektor të energjishëm. Jo vetëm kaq, por aftësitë e kodimit vërtet mund të përmirësojnë mundësitë tuaja për karrierë. Studimi i kodimit tregon jo vetëm gatishmërinë tuaj për të mësuar dhe interesin për të përparuar, por bën edhe setin tuaj të aftësive tërheqës për punëdhënësit e mundshëm

 

Ne shpenzojmë në IT më shumë se kurrë

Bizneset investojnë shumë fonde në produktet e TIK-ut dhe shërbimet e teknologjisë së informacionit, kryesisht për shkak të nevojës për t’u mbajtur të përditësuar me zhvillimet më të fundit. Një prirje e rëndësishme në kompanitë e shpenzimeve është në shërbimet e bazuara në cloud, veçanërisht me transformimin e vendeve të punës dhe punës nga shtëpia, të imponuara pas pandemisë. Të gjithë ne shpenzojmë shumë fonde për pajisjet e IT-së pa të cilat jeta nuk mund të imagjinohet.

 

Rritet kërkesa për punë me aftësi kodimi

Programimi është një zonë që kaplon një pjesë te madhe. Për shembull, roli i punës së programuesve të Software-it dhe aplikacioneve është rritur vërtet shumë në pesë vitet e fundit dhe pritet të vazhdojë me të njëjtën prirje pozitive ndërsa ecim drejt vitit 2023. Kodimi është një aftësi e kërkuar që ia vlen patjetër të mësohet.

 

Shumë vende pune kërkojnë punonjës me aftësi kodimi

Numri i vendeve të punës që nuk përfshijnë një element të aftësive koduese po pakësohet. Shembuj të roleve të punës që dikur bazoheshin në aftësitë tradicionale, por që tani kërkojnë ekspertizën e kodimit janë:

 

  • Graphic Designer:: Krijimi vetëm i elementeve të dizajnit të website-it nuk mjafton më. Graphic Designer-ët e sotëm kanë nevojë për disa aftësi të zhvillimit të webit për t’u dhënë zbatim praktik artit të tyre.

 

  • Shkencëtarët e mjedisit: Njohuritë shkencore janë vërtet të rëndësishme për kërkimin mjedisor, por analizat e këtyre kërkimeve shpesh mbështeten në zhvillimin e modeleve kompjuterike të përshtatshme.

 

  • Analistët e biznesit: Aftësia për të manipuluar dhe kuptuar të dhënat e mëdha është tani çelësi i suksesit të biznesit.

 

Aftësitë e kodimit janë ndër më të paguarat

Pagat në industrinë e IT-së po rriten me shpejtësi të lartë dhe nuk ka asnjë kufi për profesionistët në këto fusha, sepse shumica punojnë online. 

 

Nevoja për siguri kibernetike po rritet vazhdimisht

Të dhënat personale dhe të biznesit tani janë shumë të shtrenjta. Bizneset mund të rriten dhe të bien për shkak të mbledhjes së të dhënave, manipulimit dhe mënyrës së trajtimit të të dhënave të mëdha. Kërkesa për punë në zonat e sigurisë kibernetike është rritur, pasi bizneset shpenzojnë shumë më tepër për t’u mbrojtur.

 

Kodimi është i mirë për trurin tuaj

Nëse keni provuar ndonjëherë kodimin, do ta dini se në mënyrë të barabartë kërkon përqendrim dhe kreativitet. Ky lloj stimulimi është si të japësh stërvitjen e trurit në palestër dhe për këtë arsye nuk është kurrë vonë për të filluar. Ndërsa mësoni një aftësi, rrjetet nervore në trurin tuaj formojnë lidhje të reja dhe gjëja e madhe në lidhje me mësimin e aftësive të kodimit është se ju mund të shihni rezultatet emocionuese të atyre lidhjeve të reja që nga fillimi.

 

Një karrierë që do të rritet me aftësitë tuaja

Ndërsa aftësitë tuaja të kodimit zhvillohen, ju do të merrni një ide më të qartë se ku doni të specializoheni. Kjo është një botë që është shumë emocionuese dhe vazhdimisht në ndryshim dhe në të cilën do të vazhdojnë të shfaqen mundësi të reja. Ndërsa karriera juaj përparon, ju do të dëshironi të fitoni aftësi të reja kodimi nëpërmjet përvojës së mëtejshme praktike dhe kurseve të programimit.

Në fund, përfitimet e kodimit janë të paçmueshme për vetë studentët, pasi ndihmon në rritjen e vetëbesimit. Kodimi i studentëve të armëve me aftësi të zbatueshme si kreativiteti, zgjidhja e problemeve dhe këmbëngulja, por gjithashtu i bën ata më të sigurt në përballimin e sfidave dhe mundësive të ndryshme.

 

 

Nëse dëshironi të jeni pjesë e komunitetit Coding dhe të krijoni histori të reja suksesi me ne, zbuloni më shumë rreth Akademisë së Programimit Front-End.

Akademinë e Programimit Front-End mësojmë nëpërmjet projekteve reale për klientë të vërtetë, nën mentorimin e instruktorëve me përvojë të dëshmuar.

Cakto një takim me ekipin tonë të pranimit të studentëve për më shumë udhëzime dhe hollësi rreth programit!Related Stories For You

Trending Stories që mund të ju interesojnë

Bursat Brainster - Aplikimet mbyllen më 30 Nëntor 2023, vetëm 1 vend i lirë!