Çfarë mësuam nga webinari “Pse është një ide e mirë të fillosh një karrierë në programimin Front-End?” me Znj.Brunilda Dosti

Pse është një ide e mirë të fillosh një karrierë në proramimin Front-End?

Zbuloni përgjigjen e kësaj pyetjeje dhe mësoni pse programimi Front-End është një ndër profesionet më të kërkuara në ditët e sotme. Cfarë duhet të dini rreth tij dhe si është dita tipike e një programuesi Front-End. 

Brunilda Dosti është instruktore në Akademinë e Programimit Front-End në Brainster Albania. Ajo është një Web Developer me përvojë pune prej më shumë se 8 vitesh, e cila është po ashtu e punësuar si Front-End Developer në Everfi, UK. 

 

Në vijim, gjërat më të rëndësishme që mësuam në webinar:

 

1. Historia ime – Kush është Brunilda Dosti?

Znj. Brunilda Dosti është një profesioniste e njohur në fushën e programimit Front-End, me përvojë të pasur dhe njohuri të thella në fushën e teknologjisë. Ajo ka ndarë këto njohuri dhe përvoja nëpërmjet webinarit dhe ka ndihmuar që të ndriçojë rrugën për të nisur një karrierë në këtë fushë.

 

2. Çfarë duhet t’ju motivojë për të filluar një karrierë si programues Front End? 

Znj. Dosti thekson rëndësinë e pasionit për teknologjinë dhe dëshirën për të krijuar dhe ndikuar në përvojën e përdoruesve në internet. Karriera si programues Front-End ofron mundësinë për të ndërtuar website tërheqëse dhe interaktive, ndërsa sfidat dhe mundësitë e reja të mësimit vazhdimisht mbajnë gjallë pasionin dhe kreativitetin. Mundësia për punë remote, pagat e larta, kërkesa e shumtë për programues Front-End dhe puna në projekte të ndryshme, janë disa nga gjërat që duhet t’ju motivojnë. 

 

3. Çfarë duhet të dijë një programues Front-End?

Programuesi Front-End duhet të ketë njohuri të thella të HTML, CSS dhe JavaScript, si dhe aftësinë për të punuar me mjete dhe biblioteka të ndryshme. Njohja e ndërveprimit përdorues-faqe dhe aftësia për të shikuar dizajnin nga perspektiva e përdoruesit janë thelbësore.

 

4. Si duket dita e një programuesi Front-End?

Dita e një programuesi Front-End është e përqendruar në zhvillimin dhe përmirësimin e pamjes dhe ndërveprimit të faqeve. Punë në ekip dhe bashkëpunim me dizajnerët dhe programuesit e tjerë janë pjesë e zakonshme e dites.

 

5. Cilat janë mësimet që ka marrë Znj.Brunilda Dosti duke punuar si programues Front-End?

Znj. Dosti thekson rëndësinë e mësimit të vazhdueshëm dhe pranimin e sfidave. Ajo ka mësuar që përvojat sfiduese janë mësim i çmuar, ndërsa bashkëpunimi dhe ndarja e njohurive ndihmojnë në zhvillimin personal dhe profesional.

 

Nëse dëshironi të jeni pjesë e komunitetit Coding dhe të krijoni histori të reja suksesi me ne, zbuloni më shumë rreth Akademisë së Programimit Front-End.

Akademinë e Programimit Front-End mësojmë nëpërmjet projekteve reale për klientë të vërtetë, nën mentorimin e instruktorëve me përvojë të dëshmuar.

Cakto një takim me ekipin tonë të pranimit të studentëve për më shumë udhëzime dhe hollësi rreth programit!

 

 

Related Stories For You

Trending Stories që mund të ju interesojnë