Njihuni me Dimitar Kovaçki – student nga Akademia e Programimit Front-End, i cili ka një pasion të madh për programimin.

Pas përfundimit të Akademisë së Programimit Front-End, Dimitar u punësua në kompaninë Melon ku ai do të vazhdojë të zgjerojë njohuritë dhe përmirësojë aftësitë e tij.

 

Biseduam me Dimitarin për punën e tij të re

 

Përshëndetje Dimitar! Ti je studenti ynë alumni nga Akademia e Programimit Front-End. Ne tashmë të njohim, por çfarë do të ndaje me të tjerët? Kush është Dimitari?

Përshëndetje, përshëndetje! Unë jam Dimitar, me nofkën Xhimi dhe unë vij nga qyteti konsullor, Manastiri. Do ta përshkruja veten si një njeri kureshtar, krijues dhe miqësor, me një dashuri të madhe për artet, veçanërisht programimin dhe muzikën. 

Para së gjithash, urime për Akademinë e përfunduar me sukses dhe fillimet e karrierës suaj si një programues front-end. Si fillim, na trego se si lindi dëshira dhe pse vendose për këtë lloj programimi?

Mendoj se programimi është një lloj arti. Front-end në veçanti, lejon përdorimin e elementeve bazë të pikturës, formës dhe ngjyrës, duke përdorur një tastierë dhe monitor në vend të një kanavacë dhe furçe si mjete bazë. Pika tjetër kryesore e programimit është zgjidhja e problemeve dhe lehtësimi i jetës së përditshme. Kombinimi i dashurisë për artin dhe dëshira për të zgjidhur sfidat dhe problemet ishin pikënisja që unë të kisha një dashuri të re, pikërisht këtë lloj programimi.

Je një student tjetër që vërteton se me qëndrueshmëri dhe dedikim mund të arrihet gjithçka në jetë. Si kalove në Akademinë e Programimit Front-End? A kishte sfida në procesin e të mësuarit dhe të përvetësimit të teknikave?

Akademi hyra me pak përvojë të mëparshme në IT dhe me një dëshirë të madhe për të mësuar gjëra të reja dhe për të zgjeruar botëkuptimin tim. Dhe e dini çfarë? Ashtu ishte! Instruktorët, kolegët dhe mjedisi i shkëlqyer i punës që krijuam së bashku më ndihmuan t’i tejkaloja të gjitha sfidat dhe të arrija në një nivel ku mund ta quaja veten një programues front-end.

Pas përfundimit të Akademisë së Programimit Front-End, fillove të punosh në kompaninë Melon. Si erdhi procesi këtu? Çfarë nevojitej? 

Këmbëngulje, dedikim, mendime pozitive! Kur një person përpiqet për diçka, unë mendoj se ai do t’i kapërcejë të gjitha pengesat dhe do të arrijë qëllimin e tij  nëpërmjet këtyre cilësive dhe mënyrës së të menduarit. Sigurisht, duhet të tregohet përvoja, por edhe më e rëndësishme është dëshira për të mësuar gjëra të reja, veçanërisht në botën front-end, e cila është dinamike, fluide dhe “çdo ditë” ka ndonjë risi apo trend.

Për cilën arritje krenohesh më shumë në jetë?

Landing my dream job! Dhe jo vetëm kaq, jam krenar për projektet reale që kam punuar gjatë studimeve në Akademi. Jo vetëm që ma pasuruan portofolin, por edhe mësova shumë falë këtyre projekteve.

Ku e sheh veten pas pesë viteve?

Unë e shoh veten si një programues i suksesshëm, i rrethuar nga super kolegë, në një mjedis të këndshëm!

Së fundmi, çfarë do t’i këshilloje  të gjithë atyre që mendojnë për një karrierë si programues Front-end, dhe duan të ndërmarrin një hap të tillë?

Nëse keni një zë që ju që ju bën të mendoni për front-end, mos e injoroni atë. Bëni një sondazh se çfarë është dhe si funksionon bota e front-end dhe nëse ai zë vazhdon t’ju flasë, Just do it! Kjo është ajo që ju duhet, profesioni i duhur për ju!

 

Regjistrimet për grupin tjetër në Akademinë e Programit Front-End janë duke u zhvilluar! Interesi është shumë i madh dhe numri i vendeve – i kufizuar, ndaj rezervoni në kohë!

Cakto një takim me menaxherin tonë të suksesit të studentëve për më shumë udhëzime dhe hollësi rreth programit!

Trending Stories që mund të ju interesojnë