Akademia e Programimit Front-End ka përmbushur dhe tejkaluar pritshmëritë e mia

Njihuni me Leonardo Markovski – një 21-vjeçar i apasionuar pas webit, si dhe një student alumni nga Akademia e Programimit Front-End.

Pas përfundimit të programit, përkushtimi dhe disiplina e tij rezultuan në fillimin e karrierës së tij si programues Front-End në X Gate. 

 

Biseduam rretth përvojës së tij dhe punën e tij të re

 

Përshëndetje Leonardo! Para së gjithash, urime për suksesin e arritur dhe fillimin e karrierës tënde! Ne në Akademinë e Programimit Front-End të njohim, por çfarë do të ndaje për të tjerët

Përshëndetje! Unë jam Leonardo Markovski, një 21-vjeçar i apasionuar pas uebit nga Prilepi dhe një student alumni i Akademisë për Programim Front-End. Nëse ka një gjë për të cilën jam me të vërtetë i pasionuar, është një botë e zhvillimit të uebit që po evoluon vazhdimisht, veçanërisht zona Front-End. Para se të filloja zhvillimin e uebit, kalova disa vite duke përsosur aftësitë e mia në dizajnin grafik, gjë që më ndihmoi veçanërisht në zonën Front-End.

 

Pse programimi Front-End?

E zgjodha programimin Front-End sepse më lejon të transformoj dizajnet në realitet dinamik, të pranueshëm për përdoruesit. Jam i tërhequr nga shkrirja e krijimtarisë me aftësitë teknike, krijimi i faqeve të internetit vizualisht tërheqëse dhe intuitive, dhe natyra gjithnjë në zhvillim e kësaj fushe, ku mësoj dhe përshtatem vazhdimisht me teknologjitë dhe prirjet e reja.

 

Na trego më shumë për Akademinë e Programimit Front-End. A i ka përmbushur Akademia pritjet e tua?

Akademia i tejkaloi pritshmëritë e mia. Profesorët ishin profesionistë të vërtetë, me përvojë të madhe dhe na e mësonin përmbajtjen në një mënyrë të kuptueshme. Gjëja më e mirë dhe më e rëndësishme ishte që pas çdo leksioni kishim shansin të zbatonim të gjitha aspektet e asaj që mësuam nëpërmjet punës praktike të sfidave dhe projekteve reale.

 

Cila ishte përvoja jote si student? Cila ishte sfida më e madhe që hase dhe si e tejkalove?

Përvoja e të qenit pjesë e Akademisë ishte e madhe. Sfida më e madhe për mua, dhe besoj për çdo student, ishte se si të zhvillonim mënyrën e të menduarit si programues. Për të arritur gjithë këtë, duhet të ishim përballur me veten, të qëndronim të disiplinuar, të qëndrueshëm dhe të përkushtuar ndaj asaj që po mësonim ose me fjalë të tjera: “Learn to love the pain. Or at least, not fight it…” 

 

Cili modul ishte më interesanti dhe pse?

Definitivisht moduli Next.js sepse mbart bërjen e aplikacioneve web të nivelit tjetër dhe përmirëson ndjeshëm shpejtësinë dhe performancën. 

 

Menjëherë pas përfundimit të Akademisë së Programimit Front-End, ti ke filluar të ndërtosh karrierën tënde si programues Front-End në X Gate. Cili ishte procesi për të ardhur këtu?

Në X Gate kam aplikuar me rekomandimin e një kolegu nga Akademia. Të nesërmen, më kontaktuan dhe më dorëzuan një detyrë që duhej ta zgjidhja. Pas kësaj, më morën disa biseda teknike.

 

Çfarë pritet prej teje në vendin e punës si programues i ri? Cilat do të ishin detyrat dhe detyrimet tuaja?

Roli im përfshin detyra dhe detyrime të ndryshme si enkodimi, zgjidhja e problemeve, komunikimi me klientin dhe ofrimi i funksionalitetit të papenguar të aplikacioneve web. Punoj me kolegët dhe përqendrohem në kërkimin e vazhdueshëm të të mësuarit dhe teknologjisë si Drupal për të zgjeruar grupin tim të njohurive dhe aftësive.

 

Së fundmi, çfarë do t’u rekomandoje të gjithë atyre që duan të bëjnë një ndryshim në karrierë në fushën e programimit Front-End?

Focus on Practice, Focus on Practice, Focus on Practice.

“After a long time of practicing, our work will become natural, skillful, swift, and steady.”
– Bruce Lee

 

Nëse dëshironi të jeni pjesë e komunitetit Coding dhe të ndërtoni histori të reja suksesi me ne, zbuloni më shumë rreth Akademisë së Programimit Front-End.

Në Akademinë e Programimit Front-End mësojmë nëpërmjet projekteve reale për klientë të vërtet nën mentorimin e instruktorëve me përvojë të dëshmuar.

Cakto një takim me menaxherin tonë të suksesit të studentëve për më shumë udhëzime dhe hollësi rreth programit!

Related Stories For You

Trending Stories që mund të ju interesojnë

Bursat Brainster - Aplikimet mbyllen më 30 Nëntor 2023, vetëm 1 vend i lirë!