Njihuni me Stefanija Gjurkovskën – një person i përkushtuar dhe i motivuar, dhe gjithashtu një studente alumni e Akademisë së Programimit Front-End.

Një nga projektet më të njohura në të cilat ajo ka punuar është Web Solution funksional për markën e modës ZANOV.

Pas përfundimit të Akademisë, Stefanija filloi të punojë në një pozicion praktikant si Software Developer në kompaninë YUSO, ku do të vazhdojë të ndërtojë mbi njohuritë dhe aftësitë e saj.

 

Biseduam për përvojën e saj dhe punën e saj të re

 

Përshëndetje Stefanija! Para së gjithash, urime për suksesin e arritur dhe fillimin e karrierës tënde! Ne në Akademinë e Programimit Front-End të njohim, por çfarë do të ndash për të tjerët?

Përshëndetje! Faleminderit për urimet tuaja. Unë jam Stefanija, studente në Fakultetin e IT-së, dhe kohët e fundit pjesë e ekipit YUSO. Kur bëhet fjalë për studimin e diçkaje të re, do të shtoja se jam një person që gjithmonë përpiqem t’i punoj gjërat dhe të përmirësoj, të jem e motivuar dhe e përkushtuar. Dua të eksploroj teknologji të reja dhe të jem në dijeni të përparimeve më të fundit në teknologji. Përveç kodimit, Stefania gëzon ushqim të shëndetshëm, çiklizëm dhe libra të mirë.

 

Pse programimi Front-End?

Që në moshë të re, isha e interesuar për mundësitë e pakufizuara që ofronte teknologjia, ndikimi i saj dhe përparimi i shpejtë në botë. Gjithmonë kam dashur të kem një profesion me orar pune fleksibile, dhe kjo të ishte e lidhur me detyra matematikore dhe logjike, të bazuara në kreativitet, dhe në fakt programimi. Me fillimin e pandemisë, vendosa të shfrytëzoj kohën e lirë për t’u përmirësuar në fushën që kisha studiuar tashmë në universitet. Akademia e Programimit Front-End kishte të gjitha modulet që më interesonin.

 

Na trego më shumë për Akademinë e Programimit Front-End.  A i ka përmbushur Akademia pritjet e tua?

Këtu mund të shtoj vetëm se gjithçka ishte e mrekullueshme. Pritjet e mia u përmbushën. Punëtori ekipore, projekte reale përmes të cilave fituam disiplinë për punë apo praktikë, hackathons që janë një përvojë vërtet interesante dhe mentorë nga të cilët gjithmonë kemi pasur ndihmë. 

 

Cila ishte përvoja jote si student? Cila ishte sfida më e madhe që hase dhe si e tejkalove? 

Çdo sukses i madh kërkon sakrifica të mëdha. Sfidat janë ato që na bëjnë të dalim nga zona e rehatisë dhe në fakt këtu është përparimi. Mendoj se sfida ishte të ruaja motivimin për punë dhe mësim të vazhdueshëm, është diçka që ende më ndjek, sepse jam ende studente. Sfida më e madhe ishte hackathon, isha e shqetësuar për justifikimin e pritjes së mentorit dhe nëse do të isha në gjendje të përfundoja detyrat që më kërkoheshin.

 

Cili modul ishte më interesanti dhe pse?.

Të gjitha modulet janë interesante në mënyrën e tyre, por unë do të veçoja JavaScript dhe React.js. Modulet që ishin më të rënda se të tjerat, por që zotërohen nga shumë mësime, kërkime dhe zgjidhje detyrash.

 

Menjëherë pas përfundimit të Akademisë së Programimit Front-End, ti ke filluar të ndërtosh karrierën tënde si Software Developer në kompaninë Yuso. Cili ishte procesi për të ardhur deri këtu?

I gjithë procesi filloi me një intervistë, në të cilën më prezantuan se çfarë dhe si funksionon vetë kompania, dhe gjithashtu ndoqa një rishikim të përvojës sime të mëparshme dhe projekteve të mia. Në fund, YUSO më dha pikërisht këtë mundësi për të filluar karrierën time si Software Developer.

 

Çfarë pritet prej teje në vendin e punës si programuese e re? Cilat do të ishin detyrat tua?

YUSO është një kompani energjetike nga Belgjika dhe nuk ka seli në Maqedoni, kështu që ekipi ynë nga Maqedonia po punon plotësisht remotely. 

Orari i punës fillon në 9  të mëngjesit. Dita ime fillon me kakaon e mëngjesit dhe kontrollin e emailit, pasuar nga një takim me të gjithë ekipin e IT për të ndarë përparimin, planet dhe idetë për detyra të caktuara. Aktualisht jam duke punuar në platformën e tyre MyYuso.

Teknologjitë që përdor janë React, JavaScript dhe MySQL. Dalëngadalë përshtatem me zakonet e punës dhe ritmin e punës dhe pritet që të përfundoj detyrat që më janë dhënë në kohë. Në YUSO jam e rrethuar nga profesionistë të software-it dhe inxhinierëve elektrikë në punën time, nga të cilët mësoj çdo ditë diçka të re.

 

Së fundmi, çfarë do t’u rekomandoje të gjithë atyre që duan të bëjnë një ndryshim në karrierë në fushën e programimit Front-End?

Bota është në një fazë ku teknologjia e informacionit dhe bizneset janë ndërthurur pazgjidhshmërisht, sot nuk mund të flitet në mënyrë të konsiderueshme për njërin pa menduar për tjetrin. Prandaj, kushdo që ndjen se ky është profesioni i duhur për të dhe që e do vërtet, nuk duhet të mendojë shumë dhe duhet të regjistrohet në Akademi, pse ofron një program të shkëlqyer që nuk kërkon dije të mëparshme. Gjithashtu, Brainster punëson profesionistë, mentorë që janë gjithmonë këtu për të ndihmuar dhe mendoj se kushdo që vë në të punë të mjaftueshme, është këmbëngulës dhe i përkushtuar do ta përfundojë atë me sukses. Pse puna dhe disiplina e investuar do të paguhen.

 

Nëse dëshironi të jeni pjesë e komunitetit Coding dhe të ndërtoni histori të reja suksesi me ne, zbuloni më shumë rreth Akademisë së Programimit Front-end.

Akademinë e programimit Front-End mësojmë nëpërmjet projekteve reale për klientë të vërtetë, nën mentorimin e instruktorëve me përvojë të dëshmuar.

Cakto një takim me ekipin tonë të pranimit të studentëve për më shumë udhëzime dhe hollësi rreth programit!

Related Stories For You

Trending Stories që mund të ju interesojnë

Bursat Brainster - Aplikimet mbyllen më 30 Nëntor 2023, vetëm 1 vend i lirë!