Të gjithë Graphic Designer të shkëlqyer kanë një gjë të përbashkët: ata vazhdimisht duan të lexojnë libra dhe të aplikojnë ide të reja në praktikë.

Jetojmë në një kohë ku çdo lloj literature mund të arrihet shumë lehtë dhe shumë materiale të ndryshme janë në dispozicionin tonë. Dhe një nga mënyrat më efektive për të mësuar dhe zhvilluar aftësitë e nevojshme për të përmirësuar karrierën tuaj është të jeni të përditësuar me trendet më të fundit në industri dhe informacionin e vazhdueshëm.

Nëse dëshironi të bëheni një nga Graphic Designer-ët më të mirë dhe më kreativë, duhet të mësoni dhe zhvilloni vazhdimisht aftësitë tuaja për të zgjeruar njohuritë tuaja.

Pavarësisht nëse jeni një entuziast që keni pasion Graphic Design-in apo jeni një ekspert që dëshiron të zgjerojë njohuritë e tij, ka shumë libra që mund t’i lexoni.

 

Në vijim, kemi ndarë 7 libra që çdo entuziast i Graphic Design duhet t’i lexojë:

 

 

Branding: In Five and a Half Steps

Nëse jeni të interesuar se si brendet më të mëdha e kanë ndërtuar identitetin e tyre dhe duan të zotërojnë praktikat më të përdorura, Branding: In Five and a Half Steps do të jetë udhëzuesi juaj i vërtetë si hap pas hapi për të krijuar një brend të suksesshëm. Me më shumë se 1.000 ilustrime të gjalla që tregojnë identitetet më të suksesshëm të korporatave në botë, autori redukton markat e përditshme në përbërësit e tyre kryesorë dhe se si ndikimet në dukje subtile mund të ndikojnë në vendimet kyçe të jetës.

     

 

Designing Brand Identity

Që nga kërkimi dhe analiza e deri tek krijimi i strategjisë së markës, dizajni, lancimi dhe menaxhimi i markës, ky libër është një manual plot me mjete për markimin e suksesshëm dhe praktikat më të mira për frymëzim. I mbushur me një numër studimesh rasti që tregojnë brende të suksesshme të klasit botëror, ky libër do t’ju japë një vështrim të hollësishëm mbi trendet më të fundit të markimit, duke përfshirë rrjetet sociale, pajisjet mobile, tregjet globale, aplikacionet, videot dhe markat virtuale.

 

 

How to Be a Graphic Designer without Losing Your Soul

Si të menaxhojmë procesin krijues? Cili është hapi i parë në interpretimin me sukses të informatës? Si gjeneroni ide kur gjithçka duket pa lidhje?

Në këtë libër do të hasni përgjigje të qarta dhe koncize dhe një gamë të gjerë këshillash praktike me udhëzime filozofike që do t’ju ndihmojnë të filloni karrierën tuaj. Ky libër përfshin intervista frymëzuese me 10 dizajnerët kryesorë, përmes të cilave mbulohet pothuajse çdo aspekt i profesionit, duke paraqitur kështu një udhëzues të nevojshëm për çdo projektues të ri.

 

 

Grid Systems in Graphic Design

Ky libër perfshinë rëndësinë e sistemit grid & raster që ndihmon Graphic Designer-ët të krijojnë dizajne të mirë-strukturuara dhe të balancuara. Është një udhëzues i vërtetë, plot me këshilla të dobishme për përdorimin e këtyre sistemeve në Graphic Design.

 

 

Design Is Storytelling

Nëse doni të zgjoni emocionet me dizajnet që i bëni, të ndërtoni diçka të veçantë dhe të inkurajoni veprimin tek njerëzit, ky libër do t’ju udhëheqë përmes përzierjes së përsosur të dizajnit të mirë dhe tregimit të mirë. Duke paraqitur dhjetëra mjete dhe koncepte në mënyrë vizuale, shkrimtari fitues i çmimit do t’ju ndihmojë të forconi fuqinë narrative të veprës suaj. 

 

 

Why Fonts Matter

Me këtë libër, ju do të kuptoni shkencën prapa se si fontet ndikojnë në atë që njerëzit lexojnë, se si ato ngjallin kujtime, shoqata dhe përvoja në imagjinatën e tyre. Do të impresionoheni nga kërkimet se fontet mund të ndryshojnë kuptimin e fjalëve, të ndryshojnë shijen e ushqimit, të provokojnë reagime emocionale dhe të zbulojnë personalitetet e përdoruesve.

 

 

Thinking with Type

Në Thinking with Type, autori jep udhëzime të qarta dhe të përqendruara se si shkronjat, fjalët dhe paragrafët duhet të jenë të radhitura, të rregulluara dhe të formësuara. Mbushur me shembuj të shumtë vizualë që do t’ju tregojnë se si të jeni shpikës në sistemet tipografike, cilat janë rregullat dhe si t’i thyeni ato. Ky libër do të bëhet udhërrëfyesi juaj i ri i preferuar.

 

 

A jeni gati për të filluar udhëtimin tuaj në Graphic Design? Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth Akademisë së Graphic Design dhe se si mund të aplikoni. Ejani të krijojmë diçka të bukur së bashku.

Related Stories For You

Trending Stories që mund të ju interesojnë